Тестер за нитрати GRЕЕNTEST, нитратомер за месо, зеленчуци и плодове

238.80 лв.

С тестерът Greentest можете вече сами да определяте съдържанието на нитрати в плодовете, зеленчуците или месото, което купувате. В устройството разполагате с база данни от 56 от най-често срещаните зеленчуци и плодове. Сертифицирано и калибрирано е въз основа на повече от 1000 изследвания на водещи лаборатории, използващи спектрометрично оборудване. В резултат на лабораторни изследвания, твърдим, че устройството е с голяма прецизност и точност на измерване. 
Гаранция: 24 месеца



Какво може да прави Greentest?
Greentest е прибор, който може да измерва нивото на нитратите в пресни плодове, зеленчуци,месо.

 

От какво се определят резултатите от измерванията с Greentest?
Резултатите от измерванията се определят от такива параметри, като концентрацията на солите в междуклетъчното пространство, проводимостта и състоянието на клетъчните мембрани на изпитваната тъкан на продукта.

 

Какъв вид на замърсителите (вредни вещества) се измерват с Greentest?  Може ли  Greentest  да открива твърди метали, пестициди и т.н.?
Нитратомерът Greentest измерва концентрацията на соли в изследваните продукти, както соли, които са от съществено значение за живите организми, така и  тези, които могат да причинят сериозни вреди за здравето Ви. Това е особено вярно за нитратните соли, които могат да се натрупват в продуктите във високи концентрации, основно поради неправилно отглеждане и торене.  Приборът Greentest е настроен и  калибриран, да показва само броя  на нитратни йони. Устройството не е предназначено за откриване на пестициди и тежки метални йони, тъй като те не влияят върху електрическата проводимост. Въпреки това, високото ниво на съдържание на нитрати във вътрешността на продукта, може да има връзка към по-високо ниво на пестициди, наличие на тежки  метали, а също и към по-ниско ниво на антиоксиданти, микроелементи, витамини.

 

Може ли  Greentest  да покаже свежестта на плодовете и зеленчуците?
Отговорът е Да! Свежестта е нещо, което не може да бъде винаги определено от външния вид. Някои плодове се съхраняват в хладилник в продължение на месеци след прибирането на реколтата, или с добавени консерванти и химикали, за да изглеждат свежи. Високото ниво на нитрати може да показва, че плодът не е достатъчно пресен, защото нитратните йони в растителните клетки постепенно ще бъдат освободени по време на съхранение, когато плодовете започват да се разлагат. Когато храната не е прясна, ниво на нитрати ще започне да се повишава. Свежестта е свързана също и с нивото на потенциални бактерии/гъбички.
Следователно Greentest е удобен индикатор за „свежест“.

 

Мога ли да използвам Greentest за измерване на вода, мляко, сок?
Не, Greentest не може да измерва течности. Използвайки  метода  на измерване на проводимостта, нашето устройство е калибрирано за измерване на проводимостта на тъканта на растителни продукти (като се вземат предвид техни персонални  характеристики), а не на течност/сок от зеленчуците или плодовете.
Но, вижте следващите ни устройства…

 

Защо второто измерване на един и същ продукт предоставя различни резултати? Понякога имам 200mg/kg или повече разлика?
Тази вариация се обяснява с факта, че плодовете/зеленчуците има различно и неравномерно разпределение на натрупаните соли (нитрати) в различните си части. Например, по-близо до ствола на продукта съдържанието им е много по-високо. Моля, не забравяйте – за да получите по-точни резултати, трябва да следвате внимателно упътването на потребителя.

 

Колко е точен резултатът от измерването с Greentest?
Точността на измерванията е до 90%, обикновено – в диапазона от 77,5%. Това се доказва от  лабораторните тестове в метрологични лаборатории на Китай, Хонг Конг и Тайван.

 

Зелен, жълт или червен цвят на резултатите?
Граничните безопасни нива (зелен цвят) за всеки вид продукт, са показани на базата на европейски, американски и азиатски стандарти (препратките са описани в ръководството – раздел 1.4). Жълтите и червените зони бяха определени въз основа на предложенията  направени от учени и здравни организации  при изследвания (това е по-скоро като предложение, а не строго правило за следване).

 

Какво да правим с продукт, който има резултат в червен цвят?
Ние не Ви съветваме да изхвърлите продукта, ако Greentest показва червено ниво на нитратите. Ние само се твърдим, че ако  се консумират зеленчуци със средна или висока концентрация  на нитрати за дълъг период от време, то това ще повиши риска от споменатите заболявания. Червеният цвят за нивото на нитратите трябва да ви помогне да се определи откъде да се купуват зеленчуци и плодове и дали това е точното време/сезон, за да купувате тези продукти?
Обикновено  плодовете не са заплаха заради ниско съдържание на нитрати. При зеленчуци с високо нитратно съдържание би могло да се опита да не се изхвърлят като храна – съществуват   процедури, които  може да понижат нивата на нитратите с 15-60%.

 

Ето някои съвети:

1. Съхранявайте листни зеленчуци в хладилник, ако те не са сварени веднага;
2. Гответе зеленчуци скоро след трошене или стриване;
3. Измийте и корите на зеленчуците  преди готвене;
4. Бланширайте  високонитратните  зеленчуци в кипяща вода в продължение на една до три минути,изхвърлете водата и я сменете преди готвене и консумация;
5. Детски храни като зеленчуци супи и  пюрета   трябва да бъдат подготвени за незабавна употреба.


Мога ли да използвам greentest за откриване на съдържание на нитрати в варени зеленчуци?
Не. Както казахме Greentest е калибриран за откриване на нитрати йони само в пресните плодове и зеленчуци.

 

Дали температурата на на храните  влияние върху измерванията?
Продуктите трябва да бъдат измерени, когато те имат стайна температура (най-малко един час след съхранение в хладилник), като всички други отклонения от стайна температура в даден продукт ще окажат силно влияние върху електрическата проводимост. Устройството измерва електрическа проводимост, но е калибрирано да покаже количеството на нитратите, тъй като съществува пряка зависимост с проводимостта, която е различна  при всеки вид продукт. Всички калибровки бяха направени върху продуктите при стайна температура.

 

Мога ли да сменя батерията?
Батерията не може да се смени, тъй като устройството не може да се отвори. Тя може да се зарежда с помощта на USB кабел. Едно зареждане е достатъчно за 6 часа непрекъсната работа на нитратомера и 1-2 месеца при нормалното битово ползване. Устройството може да се използва с наличната батерия  повече от 3 години.

 

Калибриране и актуализации?
Устройството се калибрира всеки път, когато е включено. Докато включвате устройството, трябва да се гарантира, че сондата не е вкарана в изследвания продукт, за да  се изключат паразитни влияния при  измерване на продукта. Това подобрява точността на измерване.
Greentest не може да се актуализира чрез интернет или друг източник. Обновената версия, която  ще има по-голям списък от тестваните продукти и други допълнителни функции, може да бъде придобита само с покупка на следващото ново устройство с нова версия на софтуера.

 

Как да почистваме устройството за поддържане на чистота и предпазване от бактерии ?
Почистете сондата със суха кърпа, преди всяко измерване на тестван продукт и с влажна кърпа след употреба (преди изключване на устройството).

С тестерът Greentest можете вече сами да определяте съдържанието на нитрати в плодовете, зеленчуците или месото, което купувате. В устройството разполагате с база данни от 56 от най-често срещаните зеленчуци и плодове. Сертифицирано и калибрирано е въз основа на повече от 1000 изследвания на водещи лаборатории, използващи спектрометрично оборудване. В резултат на лабораторни изследвания, твърдим, че устройството е с голяма прецизност и точност на измерване.
 

 Изтегли сертификати от тук.

 

Характеристики:
 

Минимално / максимално количество на измерената концентрация на нитрати: 0-9999 мг / кг
Време за измерване: ~ 3 сек
Допустима грешка: <10%
Източник на захранване: Li-Ion батерия
Капацитет на батерията: 720 mА
Издръжливост на батерията 6 часа в режим на непрекъсната работа
Допълнителен източник на енергия: USB
USB заряд, ток: 450 mA
Напрежение: 3.7V
Анализ на повече от 50 различни видове пресни плодове и зеленчуци
Размери: 122 х 52 х14 мм
Тегло: 85 грама
Цветен TFT екран с резолюция: 320 х 240
Работна температура: -20 - +50 ° С
Меню на български и английски език

Гаранция: 24 месеца

 

 Вижте таблица с норми за максимално допустимото съдържание на нитрати в плодовете, зеленчуците и месото.

 

 

 

 

Преглед на продукт :: Свързани продукти